2011. július 28., csütörtök

Nabokov, Vladimir: A szem - A bűvölő - Jelenlegi ára: 2 100 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A szem- A bűvölőA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
Vlagyimir Nabokov két, Berlinben, illetve Párizsban keletkezett kisregénye olvasható a kötetben. A szem (1930) Nabokov kevésbé ismert művei közé tartozik, ugyanakkor az irodalomtörténet állandó hivatkozási pontja, mint az első remekmű, mely a megbízhatatlan narrátor témáját járja körül. A jómódú orosz emigránsok körében játszódó kisregény főszereplője, Szmurov egyre-másra váltogatja identitását: bolsevik vagy fehérgárdista, kettős vagy hármas ügynök, reménytelenül epedő szerelmes vagy homoszexuális, sőt éppenséggel öngyilkos - mindig az, aminek a gyanakvás és bizonytalanság légkörét árasztó idegenbe szakadt orosz közösség tagjai látják. Az orosz realizmus legszebb lapjaira emlékeztető, tipikus alakok maguk is hordozzák a nabokovi életmű egyik fő motívumát: az emberi személyiség eredendő titokzatosságát. A cselekmény detektívtörténetbe illő - meg kell fejteni Szmurov kilétét. A szerző szerint erre még a legnaivabb olvasó is képes. A másik mű, A bűvölő (1939) az író utolsó orosz nyelven alkotott műve, az ős-Lolita, azaz a későbbi nagy regény csírája. Egy pedofil férfi beleszeret egy serdületlen kislányba, s hogy a közelébe juthasson, elveszi az anyját feleségül. A feleség meghal, a férfi magával viszi a lányt egy utazásra. A sztori váza megegyezik az 1955-ben kiadott Lolitáéval (200911204). A bűvölő, az aberrált ékszerész sejti, talán tudja is, hogy őrült, és soha nem biztos abban, nem vált-e mások számára is nyilvánvalóvá az őrültsége, de a bizonytalanságban is tiszteletben tartja a normális magatartás szabályait. A kislány iránt tiszta, atyai érzelmeket is érez, de minduntalan felülkerekedik beteg énje ráadásul e kettősségnek még tudatában is van. A látás kifinomultsága, az azonosulás és távolságtartás borotvaéltánca, a komolyság és az irónia egybemosódó árnyalatai mindkét művet az érett Nabokov-alkotások sorába emelik. ISBN: 978-963-07-8746-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 100 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 22:40
. Nabokov, Vladimir: A szem - A bűvölő - Jelenlegi ára: 2 100 Ft

Fontos